WATERPARADIJS LOGO Nieuwpoortseseenweg 588
8400 Oostende (Raversijde)
Dicht bij de luchthaven

Telefoon : (059) 51 51 85
Telefax : (059) 51 51 85

Email : info@waterparadijs.be

Waterparadijs : een ander woord voor Waterbedden
HIGHLINE & SPLIT EXCLUSIVE
Deklaag

De Split ExclusiveTextil-deklagen zorgen voor een verheugend eenvoudige behandeling bij het afnemen en het wassen. Dankzij de rondom- en middelritssluiting passen ze in alle gewone wasmachines. Zo nodig kan bovendien ook het zijgedeelte worden afgenomen en gewassen.


BODYFORM Split Exclusive Textil-deklagen met een MICROCARE uitrusting voldoen aan de volgende vereisten:
  • optimaal vochttransport
  • snel drogend
  • flexibiliteit en hoog aanpassingsvermogen
  • bescherming tegen huismijt, schimmels en bacteriën
  • geen "Chemie" in het bed
  • langdurige hygiëne door wasbare overtrekken
  • geschikt voor de droogautomaat
  • milieuvriendelijk productieproces
  • Öko-Tex 100 getest

MICROCARE

MICROCARE bevat een speciale vezel, waarin een antimicrobacterieel additief werd ingebracht. Door contact met vocht produceert dit additief geringe hoeveelheden actief zuurstof. Dit procédé stemt overeen met zuurstofdesinfectering. Dit procédé vormt onder de bekende procédés een van de meest efficiënte methodes. MICROCARE functioneert zonder het gebruik van toxische of milieuschadelijke stoffen. MICROCARE biedt een omvangrijke bescherming tegen een breed pallet van schimmels (Penicilium Funiculosum, Aspergillus Niger, ...) en bacteriën. Huismijten worden door het wegnemen van hun voedingsbodem gehinderd bij een succesrijke reproductie.

Öko-Tex

Het teken Öko-Tex Standard 100 biedt met zijn veelomvattende tests de zekerheid dat u binnenshuis niet bent blootgesteld aan massa's schadelijke stoffen door woontextiel die bedenkelijk zijn voor de gezondheid. Sinds meer dan 10 jaar is de Öko-Text Standard 100 betrouwbaar voor vertrouwen in textiel.

TOPTEX hoezen

De TOPTEX hoes is verkrijgbaar als accessoire en beschermt het kerndeel van uw bed tegen invloeden van buitenaf, in het bijzonder tegen zoutafzettingen en huidpartikeltjes. Door het gebruik van de wasbare, TOPTEX hoes verlicht u het onderhoud, want afzettingen geraken helemaal niet tot aan de watermatras, maar blijven liggen op de TOPTEX hoes. Deze is afneembaar als een hoeslaken en kan in de wasmachine tot op 95°C worden gewassen. Bovendien is ze geschikt voor de droogautomaat.

Made in Germany

DE BODYFORM-Waterbedden worden geproduceerd in Duitsland. BODYFORM waterbedden zijn het resultaat van een lange ontwikkeling en een jarenlange ervaring, evenals van de inzet van precies op elkaar afgestemde materialen. Onze directe invloed op de gebruikte grondstoffen, de zorgvuldige verwerking en de inzet van moderne machines en installaties vormen de basis voor onze hoge kwaliteit. Ons kwaliteitsgarantiesysteem omvat de voortdurende controle en toezicht van de productieprocessen. Daardoor bereiken wij een gelijkblijvend hoog kwaliteitsniveau. BODYFORM produceert in Duitsland alle gangbare groottes, evenals extra lange/speciale groottes en individuele samenstellingen, plus golfdempingen van niet gedempt tot extreem sterk gedempt en dit in 7 trappen.

TRIPLEX schuimstofkaders

De SplitExclusive waterbedden zijn principieel uitgerust met TRIPLEX schuimstofkaders. TRIPLEX schuimstofkaders bieden een hele resem van voordelen:
Maximale stabiliteit, het beste in- en uitstapcomfort en comfortabel liggen in de buitenste zone van het bed door de comfortzone. Het toepassen van drie op elkaar afgestemde schuimstoffen met verschillende samendrukhardheden resulteert in een schuimkader met progressieve eigenschappen. In het bovenste bereik is het heel comfortabel, ook bij het liggen in de randzone. Het middelste bereik zorgt voor comfortabel dempen bij het zitten, evenals bij het in- en uitstappen. Het bijzonder vaste, onderste bereik biedt maximale stabiliteit en maakt de TRIPLEX schuimstofkaders extreem duurzaam. Ons TRIPLEX schuimstofkader werd in het testlaboratorium 35.000 maal belast en vertoonde niet de minste sleetverschijnselen.

XL extra lang ligvlak (naar keuze)

Bij de uitvoering XL extra lang ligvlak, is het schuimstofkader aan het hoofd- en voeteneinde smaller gemaakt en zo wordt er een overeenkomstig lange watermatras aangeboden. Bij gelijke buitenafmetingen wordt daardoor het water-ligvlak met 10 cm verlengd. De XL-uitvoering is overal zinvol waar er geen plaats is voor een langer bed, evenals voor de inbouw in bedframes. Het hierbij smallere schuimstofkader aan het hoofd- en voetendeel is niet ontworpen als in-/uitstapkant of als zitkant.

Milieu, biologische verdraagbaarheid, TÜV/GS- en CE-getest, geschikt voor recycling

De milieuverdraagbaarheid van onze producten is voor ons een belangrijke wens. De grondstoffen zoals foliën, hout en schuimstoffen zijn afkomstig uit een West-Europese productie met respect voor de overeenkomstige milieustandaard.
Ons erg flexibel, speciaal matrassenvinyl is blijvend elastisch, scheurvrij en getest volgens de Euronorm EN 71-3.
Onze verwarmingselementen dragen de TÜV/GS- evenals de CE-merktekens.
Voor softsiders gebruiken wij enkel CFK-vrij schuimstof met hoge vormstabiliteit.
De verdere verwerking gebeurt uitsluitend met oplosmiddelvrije kleefstoffen. Al de textielhoezen van onze waterbedden stemmen overeen met Öko-Tex 100.
Alle onderdelen van onze waterbedden zijn recycleerbaar.

Veelvoud, alle formaten en dempingen, ook voor beschikbare bedframes

Wij produceren de Bodyform Softside-waterbedden en de Hardside-watermatrassen in alle denkbare groottes en golfdempingen. Ook speciale producties zijn op korte termijn leverbaar.
De Bodyform inbouwsystemen maken de aanpassing van het beschikbare bed mogelijk. Daarbij blijft de oorspronkelijke, effectieve ligvlaklengte volledig bewaard.
De gespecialiseerde handel informeert over nieuwe ontwikkelingen en nieuwe bedsystemen van Bodyform.

1. Oktober 2005: omschakeling op ftalaatvrije foliën

De mensen worden steeds weer door verschrikkelijke berichten over giftige stoffen in gebruiksvoorwerpen, of ook in de voeding onzeker gemaakt. Onlangs was er nog de discussie over gevaarlijke weekmakers, die in het bijzonder in speelgoed voor kleine kinderen een schadelijke invloed hebben. Vanaf de herfst 2006 worden de zogenaamde ftalaten door het Europese Parlement verboden ook voor uit de EU geïmporteerde waren.
Bijgevolg hebben wij besloten om reeds vanaf 1 oktober 2005 bij de productie van onze waterbedden afstand te doen van weekmakers die de gezondheid in gevaar brengen. De tot dusver gebruikte foliën worden vervangen door ftalaatvrije (Mesamoll 2).

"Ftalaten gelden als gevaarlijk voor de gezondheid en zouden vooral een schadelijke uitwerking hebben op de voortplanting."
Spiegel, 05 juli 2005

"DEHP heeft onder bepaalde milieuomstandigheden een lange levensduur en verrijkt zich met organismen. Ftalaten zijn ook voor de gezondheid dubieus, wat in de actuele discussies omtrent de mogelijke uitwerkingen op de gezondheid door kinderspeelgoed
uit week PVC naar voor komt."
www.umweltbundesamt.de

"Na vijf jaar touwtrekken tussen het Europese Parlement en de EU-lidstaten zal het in de
Europese Unie tot een vergaand verbod komen van ftalaten in speeltuigen en babyartikelen."
www.das-parlament.de

"Volgens nieuwe onderzoeken door de Universiteit van Erlangen blijkt dat ftalaten de Duitse bevolking in een hogere mate in gevaar brengen dan tot dusver werd aangenomen.
De wetenschappers ontdekken opvallend hoge waarden van DEHP-ftalaten in urinestalen."
Stiftung Warentest

"Het is een positief signaal voor de politiek omtrent chemicaliën..."
Verbraucherzentrale Bundesverband (VZBV)

HOSTED BY FLANDERSWEBHOST
last modified 11-03-2006